fbpx

Cum aleg rochia de mireasă potrivită siluetei mele

Este deja o concluzie faptul că nu există două femei cu același tip de corp și acest lucru ne face să răsuflăm ușurate că nu trebuie să ne conformăm unui tipar de rochii specific pentru toate miresele. De-a lungul timpului, femeile au învățat să îmbrătișeze diferențele de curbe, să le accepte și să le pună în valoare.

Rochia de mireasă ar trebui să fie singurul tău articol vestimentar unde nu dorești să faci compromisuri în ceea ce privește stilul și ceea ce ți se potrivește cel mai bine și cel mai important, te face să te simți confortabil și cu adevărat specială.

În general, există cinci tipuri de siluete cu diferite stiluri de bază în care se încadrează fiecare mireasă. Dar cum nu este posibilă limitarea unui anumit tip de corp la un singur stil, sfatul nostru este să analizați în care dintre cele enumerate vă regăsiți cel mai mult.

Silueta Clepsidră

Miresele cu siluetă Clepsidră au în mod normal bustul bine pronunțat, cu o talie definită și șolduri largi.

În general, rochia de mireasă stil Sirenă evidențiază cel mai bine partea curbată superioară, cât și cea  inferioară a corpului, cu o siluetă voluptoasă. De asemenea, un decolteu adânc sau în formă de inimă vor flata un bust proeminent.

Silueta Ovală

La acest tip de siluetă există mai mult volum în partea superioară față de partea inferioară a corpului, cu un bust mare.

Tipul de rochii de mireasă cu Empire sau A-Line încadrează cel mai potrivit acest tip de corp, accentul fiind pus pe partea inferioară, cu efect de alungire și subțiere, oferind o formă a copului măgulitoare și uniformă.

Silueta Triunghi

Cu aceleași principii ca și la forma de corp anterioară, silueta Triunghi își menține cea mai mare parte a volumului pe șolduri sau picioare, având o talie îngustă și șolduri largi.

O rochie cu un decolteu și corset detaliat va flata partea superioară a corpului, în timp ce o fustă fluidă va scoate în evidență șoldurile și va accentua curbele naturale.

Rochiile cele mai potrivite acestei forme sunt cele cu o siluetă elegantă, în special cele în stil Sirena, dar și cele A-Line. O siluetă Triunghi este pusă în valoare de către un decolteu oval sau în forma V. De asemenea, rochiile cu mâneci echilibrează în mod armonios umerii mai mici în comparație cu șoldurile voluptoase.

Silueta Triunghi inversat

Caracteristicile principale a unui corp cu o siluetă Triunghi inversat sunt faptul că umerii reprezintă cea mai largă parte a corpului, iar talia și șoldurile sunt mai puțin voluminoase.

Sfatul nostru este ca mireasa să urmarească crearea unei iluzii de volum în partea inferioară a corpului pentru a echilibra forma acestuia.

Pentru acest tip de siluetă, rochia de mireasă potrivită este una cu o rochie amplă, croielile ideale fiind cele în stil A-line, de tip Prințesă pentru a adauga volum în partea de jos a corpului.

Silueta Dreptunghi

Acest tip de siluetă este caracteristic femeilor care au umerii, talia și șoldurile la aceeași lățime, avantajul fiind faptul că greutatea este distribuită în mod uniform pe toate părțile corpului.

În acest caz, rochia de mireasă va avea rolul să adauge volum și să creeze iluzia curbelor, aceasta fiind rochia stil Prințesă. De asemenea, rochiile stil Sirenă pot fi luate în considerare, pentru că acestea urmează linia trupului, oferind un aspect languros, cu un plus de romantism și feminitate.

Deși am transpus o încadrare a fiecărei siluete, dorința noastră este ca fiecare mireasă să nu fie tentată să își ascundă formele, ci să iasă din zona de confort atunci când este vorba de alegerea rochiei de mireasă.

Noi ne dorim ca fiecare femeie să-și pună în valoare silueta corpului, dar în același timp să se simtă relaxată cu rochia de mireasa aleasă pentru că, indiferent de alegerea făcută, scopul nostru este sa ajutăm fiecare mireasă să găsească rochia care îi va păstra zâmbetul pe buze.